THAI SABAI - tajska masaža
 
 

  Domov

 Tajska masaža (CENIK)
 Podarite tajsko masaž0
 Kje nas najdete
 Posebna ponudba
 Odzivi uporabnikov
 Fotografije
 Video
 Zgodovina tajske masaže
 Nuad Thai
 O tajskih zeliščih
 Merila kakovosti
 Svetovanjetajska masaža THAI SABAI

tajska masaža  THAI SABAI, Wai Thai

tajska masaža

THAI SABAI

Center tajske masaže
'Čarobni dotik tajskega maserja!'


Zgodovina Tajske Masaže

tajska masaža  THAI SABAI, Palace

Zgodovina Tajske modrosti

Dokazi o tajski poti združevanja telesa in duha za doseganje zdravja segajo v sivo davnino. Življenje Tajcev je bilo vedno tesno povezano z naravo, še posebej z rekami in potoki. Pritoki reke Chaopraya: Maeping, Maewang, Maeyom in Maenan, so od nekdaj dajali oporo tajskemu načinu življenja. Tekli so skozi osrčje kraljestva in skozi budizem združevali ljudi, ki so v zadovoljstvu živeli v sozvočju z naravo.

Voda je že od nekdaj v centru življenja tajskega ljudstva. Vroče izvire in vrelce čiste mineralne vode je mogoče najti na severu in jugu Tajske. Te izvire so naši predniki od nekdaj uporabljali v zdravilne namene.

tajska masaža  THAI SABAI, Thai massage

Tajska masaža: tradicionalna veda promocije dobrega počutja

Tradicionalna tajska masaža je starodavna zdravilska veda, ki ponuja številne blagodejne učinke. Pri bolečini in med zdravljenjem poškodb pomaga pri sproščanju telesa in lajša stanja, pri katerih protibolečinska zdravila ne delujejo. Tajska masaža je tako veda kot tudi umetnost, ki se je počasi razvijala skozi stoletja. V kamen vklesane risbe iz obdobja Sukhothai (1238-1438) predstavljajo masažne tehnike, ki pripomorejo k ohranjanju zdravja. Dediščina tega obdobja se je prenesla v obdobje kraljestva Ayuthaya (1351-1767) in je še vedno živa tradicionalna medicina moderne Tajske.

Obstajajo različne metode tajske masaže, ki se kot dediščina prenašajo iz roda v rod. Masaža samega sebe z uporabo različnih pripomočkov, kot so lupina kokosovega oreha in bambusove palice. S temi pripomočki delujemo na telo, da ublažimo bolečino ali pa od zunaj masiramo notranje organe. Is masaže samega sebe se je preko masaže v družini, kjer so družinski člani masirali drug drugega, in masaže med prebivalci vasi, počasi razvil poklic zdravnika maserja.

tajska masaža  THAI SABAI, Ljudska masaža

Ljudska masaža: Tehnike ki so jih uporabljali vašcani so vključevale gnetenje, pritiske na energijske meridiane in upogibanje delov telesa. Cilj je bil sproščanje napetosti in premagovanje utrujenosti ter prinašanje občutka topline in dobrega razpoloženja. Te tehnike so se razširile po vsej deželi. Dandanes je mogoče šole, ki učijo te tradicionalne veščine, najti v vseh Tajskih pokrajinah.

tajska masaža  THAI SABAI

Masaža v kraljevih palačah: Dvorni zdravniki maserji so z uporabo moči konic prstov razvili tehniko masaže, ki je bila bolj sprejemljiv način dotikanja kralja in ostalih članov kraljeve družine in tako premostili prepoved telesnega stika med dvorom in navadnimi ljudmi. Ta tehnika je vse do danes ostale ena standardnih masažnih tehnik.

 
 
 
 THAI SABAI,
 Dunajska 9a
 1000 Ljubljana
 Slovenija
 E-pošta:
 thaisabai.si.info
@gmail.com

 Tel.: 031 310 075
 
 Delovni čas
 Pon. - Pet.:  10:00 - 22:00
 Sob.:             10:00 - 20:00
 Ned.: 10:00 - 19:00 po predhodnem dogovoru
 
 Naročanje >> 
 Dr. Evgen Eržen
 manager
 
 
 Mr. Kriangkrai Skuldech
 tajski maser

tajska masaža  THAI SABAI, 17 let tajske masaže

tajska masaža THAI SABAI - plačilo s kreditnimi karticami

tajska masaža THAI SABAI - free wi-fi

tajska masaža THAI SABAI na facebook-u

www.poslovnadarila.biz - spletni nakup poslovnih daril

dežela od koder izvira tajska masaža

 
 
www.thaisabai.si

Copyright (C) thai sabai 2000-2019, tajska masaža
 
  www.regi.si - spletni iskalnik in portal, registracija domen, izdelava in pozicioniranje strani